Over NVA

NVA rust mensen van niet-Nederlandse afkomst toe om zich thuis te voelen in een wereld van verschil. 

NVA centrum voor integratie en participatie

Bij NVA is plaats voor ontmoeting en het ontwikkelen van kwaliteiten en vaardigheden. Voor iemand die net in Nederland is komen wonen of hier al langer is: NVA verrijkt. Dat zie je in het contact tussen cursist en docent, gastvrouw en receptiemedewerker, taalcoach en deelnemer, asielmigrant en maatschappelijk begeleider, oppasmedewerkster en moeder, trajectbegeleider en werkzoekende.

NVA Clienten

Wij zijn een kleine, laagdrempelige organisatie. Om ons doel te bereiken, werken we met 28 betaalde medewerkers, 7 stagiairs en 250 vrijwilligers. Allemaal mensen die zich inzetten voor de doelgroep. We weten wat deze doelgroep nodig heeft en we spelen graag in op nieuwe ontwikkelingen, met mooie projecten. Lees meer over wat we doen bij Expertise.

Met de gemeenten Amersfoort en Leusden heeft NVA een subsidierelatie, op basis waarvan de activiteiten rond informatie, integratie en participatie worden uitgevoerd.
De taallessen van NVA zijn beschikbaar voor inwoners van gemeenten in de hele regio, waaronder: Amerongen, Amersfoort, Baarn, Bilthoven, Bunnik, Bunschoten, Cothen, De Bilt, Doorn, Driebergen, Langbroek, Leersum, Leusden, Maartensdijk, Nijkerk, Odijk, Soest, Werkhoven, Wijk bij Duurstede, Woudenberg en Zeist.