Programma

Het programma van het Vrouw en Kind Centrum is weer actueel!

Bij het Vrouw en Kind Centrum (VKC) ben jij altijd welkom. We zijn daar als vrouwen samen verantwoordelijk voor het programma én voor elkaar. Kom gerust eens langs en zie wat wij voor jou en jij voor ons kunt betekenen.

Met grote regelmaat starten er nieuwe groepen, cursussen en activiteiten. Sommige activiteiten zijn gratis, voor andere betaal je een eigen bijdrage. Soms vragen we een borg. Die krijg je terug bij voldoende aanwezigheid. Vrouwen die vrijwilliger zijn in het VKC kunnen als beloning meedoen aan activiteiten. Zij hoeven dus niet te betalen.

Weet je niet welke activiteit het beste bij jou past? Maak gerust een afspraak voor een gesprek met ons. We helpen je graag om een passende keuze te maken.

Januari 2018-Juli 2018

Beweging en ontspanning Ma Di Wo Do Vr
Fietsles voor vrouwen Wo 09:00-11:00

VKC brengt je verder
Wil je leren fietsen, omdat je het nog nooit gedaan hebt, of ben je een keer gevallen en durf je niet meer op de fiets? Dan kun je bij het VKC oefenen met fietsen. Ook krijg je les over de verkeersregels. We hebben fietsen in verschillende maten. De kosten voor de eerste 12 lessen zijn 50 euro. Als je na 12 lessen nog niet genoeg kunt fietsen, kun je weer meedoen met de volgende cursus. Dat kost 35 euro.
Lessen zijn in Randenbroek en in Liendert. In Randenbroek is er oppas voor kleine kinderen.
Een WA-verzekering is verplicht.

Startdatum: 07-03-2018
Kosten: 50 euro per cursus; 35 euro voor vervolg
Aantal lessen: 12
Aanmelden

Creatief Ma Di Wo Do Vr
Creatieve groep Wo 09:30-11:30

VKC geeft je energie
In de creatieve groep ga je kleuren, tekenen en schilderen. Door iets te maken, ontdek je andere kanten van jezelf en krijg je nieuwe energie. Je hoeft geen teken- of schilderervaring te hebben.

Startdatum: 07-03-2018
Kosten: 25 euro inclusief materiaal
Aantal lessen: 10
Aanmelden

Taal Ma Di Wo Do Vr
Taal in je Leven Wo 09:30-11:30

VKC spreekt je aan
Hier leer je de Nederlandse samenleving beter begrijpen en kennen. De lessen zijn bedoeld voor vrouwen die al Nederlands hebben geleerd, tot niveau A2.
Het doel is om de Nederlandse taal actief te blijven gebruiken. We doen praat-oefeningen in combinatie met gespreksthema's. Ook oefenen we met het schrijven en lezen van het Nederlands.
Je kunt maximaal 2 keer 15 lessen meedoen. Er kan een intakegesprek plaatsvinden. De lessen zijn altijd leerzaam en gezellig.
Tussendoor instromen is mogelijk.

Startdatum: 07-02-2018
Kosten: Kosten 10 euro
Aantal lessen: 15
Aanmelden

Voor kinderen Ma Di Wo Do Vr
Huiswerkhulp Di Wo Vr 14:00-24:00

Van NVA word je wijzer
Kinderen op de basisschool vragen soms extra steun thuis bij het maken van huiswerk. Voor ouders die de taal niet goed beheersen en hun kinderen niet goed kunnen helpen, hebben we huiswerkhulp. Deze hulp is vooral voor kinderen van vrouwen die meedoen in het VKC. De hulp duurt 15 weken.
Huiswerk is voor kinderen op een reguliere basisschool, van groep 5-groep 8.
Er is een wachtlijst, dus je kunt niet meteen terecht.

Startdatum: 02-02-2018
Kosten: 30 euro, in een keer te betalen
Aantal lessen: 15
Aanmelden

Er zijn momenteel geen activiteiten gepland.

Kinderen zijn geen reden om thuis te blijven. Overdag is Oppas beschikbaar zodat je mee kunt doen aan het programma. Je moet je wel vooraf voor de Oppas aanmelden.