Functies

Voor de volgende functies binnen NVA zoeken we gemotiveerde vrijwilligers:

Werkcoach

Om de kansen van migranten op werkgebied te vergroten is NVA op zoek naar werkcoaches.

Een werkcoach begeleidt en biedt individueel maatwerk. Je gaat met je maatje op stap naar bijv. uitzendbureaus, leert hem zijn netwerk te vergroten en te onderhouden, oefent werknemers- en computervaardigheden, je bent bezig met het verhogen van het taalniveau van je maatje, maar bovenal ben je zijn motivator.

Huiswerkhulp
Om te zorgen dat kinderen op de basisschool niet achter gaan lopen met taal of rekenen biedt het Vrouw en Kind Centrum huiswerkhulp. De huiswerkhulp ondersteunt een kind bij taal of rekenen 2 uur aaneengesloten op een vaste middag per week.

Taalcoach voor kinderen

Taalcoaching voor kinderen is gericht op asielgezinnen, waarvan zowel de ouders als de kinderen de Nederlandse taal nog niet zo goed beheersen.

Individuele taalcoaches, voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar, ondernemen taalactiviteiten met het kind in/vanuit de thuissituatie. De coach betrekt de ouders bij de begeleidingsmomenten en geeft ze advies met betrekking tot de taalontwikkeling van hun kind.

Maatschappelijke begeleider

Maatschappelijke begeleiders ondersteunen statushouders bij het regelen van praktische zaken. Je helpt ze bij het afsluiten van verzekeringen, het vinden van een huisarts, het aanmelden van de kinderen op een school of het aanvragen van een uitkering. Als de praktische zaken geregeld zijn, bespreek je wat de klant nodig heeft om zich thuis te kunnen voelen en helpt ze op weg.

Spreekuurmedewerker

Spreekuurmedewerkers beantwoorden vragen van onze klanten over allerlei zaken. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de post, het invullen van een formulier of het aanvragen van een verblijfsvergunning. Meestal kun je iemand direct helpen, soms verwijs je door naar een andere instantie.

Taalcoach

Een taalcoach ondersteunt klanten bij het leren van de Nederlandse taal. We onderscheiden 3 verschillende taalcoaches:

Goede en gedreven taalcoaches zijn welkom in de hele regio. Amerongen, Amersfoort, Bilthoven, Bunnik, Bunschoten, Cothen, De Bilt, Doorn, Driebergen, Langbroek, Leersum, Leusden, Maartensdijk, Odijk, Werkhoven, Wijk bij Duurstede en Zeist! 

Vrouw en Kind Centrum

In het Vrouw en Kind Centrum kan je meewerken als vrijwilliger. Door vrijwilligerswerk leer je je talenten kennen, en je leert hoe je ze het beste kunt gebruiken. Je komt in een team van vrouwen die dezelfde taken doen. Er zijn 4 verschillende teams.

Gastvrouw

Als gastvrouw zorg je voor de lesruimtes, de koffie en thee, de keuken, en de voorraad. Je regelt dat alles er gezellig en verzorgd uitziet. De werktijden zijn overdag tussen 8.45 en 17.00 uur.

Soms zijn er ook gastvrouwen nodig bij bepaalde activiteiten. Je zorgt dan dat er een gezellige sfeer is, waarin vrouwen zich warm ontvangen voelen.

Kinderoppas

Bij de Oppas komen kinderen tussen 6 maanden en 4 jaar oud. Onze vrijwilligers zorgen voor een veilige en vertrouwde sfeer, waarin de kinderen kunnen spelen. Je doet veel leuke activiteiten met de kinderen, en hebt ook contact met de moeders. Je werkt in een groep van 2 tot 5 medewerkers, en er zijn maximaal 14 kinderen.

Activiteitenbegeleider

Als je het leuk vindt om groepen te begeleiden in een activiteit of een cursus te geven, ben je welkom in ons team Activiteiten. Er zijn verschillende cursussen die door vrijwilligers worden verzorgd. Je krijgt begeleiding en coaching bij je taken, en er zijn verschillende trainingen die je zelf kunt volgen. Op dit moment zijn we op zoek naar medewerkers voor de fietsles, en vrouwen die het leuk vinden om andere vrouwen te trainen.

Administratief medewerker

Voor vrouwen die administratief vaardig zijn, zijn er 2 Werk Mee trajecten beschikbaar op onze administratie. De Werk Mee trajecten lopen via de gemeente Amersfoort, afdeling Arbeidsintegratie. 

Lees meer over vrijwilligerswerk in het Vrouw en Kind Centrum »